Gaia (palneten jorden) som gud och om miljöångest

 
Oj vilken hetsig debatt på min timeline. Själv tror jag på Placebo effekten och litar och har stor respekt för min massageterapeut rektorn när jag gick massage & zonterapi på Komplementär Medicinska Högskolan. Laila Z-Ryd Carlsson var en stor pionjär inom alternativ och holistisk läkekonst. Hon sade att placebo effekten är viktig och ska inte förminskas. Dessutom anser jag att det är bättre att vara i Placebo, oavsett vilken religion det är, ty samtliga religioner syftar på samma "gud", i olika skepnader. Men som sagt, jag är hellre i Placebo än Nascebo som är motsatsen till Placebo. Nascebo är tillståndet som många befinner sig i tex vid självmordstankar: Då fungerar ingenting, då finns det inga lösningar på problem, i Nascebo vill man bara dö och må dåligt. Alla får ju tro vad de själva vill. Själv är jag för en bra blandning av religion och vetenskap, de går inte emot varandra eftersom båda har samma syfte, i meningen med att vi människor vi är sökare. Finns ingen anledning till bråk här, vi är olika och det behöver vi tolerera i varandra. 
 
Jag tror på en gud som faktiskt inte ens agnostiker kan säga det inte är sant eller att de behöver bevis. Jag tror på Planeten Jorden. Jag tror på Pacha Mama. Moder Jord. Gaia. Det är en tro som inte behöver bevis för bevisningen finns runt omkring dig, med de vackra höstfärgerna eller havsvågor tex. Men jag kommer från en mycket ateistiskt hem som barn, och upplevt en del märkliga andliga ting, men har läst böcker som "Program för en Grön Planet", den visar på dåliga ting vi gjort mot vårt värdhem Planeten och visar också på riktiga lösningar på problemen som innefattar massor med tekniska innovationer och sånt man kan göra själv, starta en miljöorganisation eller cyckla istället för bil. Program för en Grön Planet är minn"bibel", och jag har inte miljöångest som många får av att se de stora problemen vi har i mänskligheten, däremot finner man lösningar istället på bara fokus på problemen. Klimatet får inte ses som en död kamp, det är ju nu vi börjar och är religion ett bra sätt för klimatkamp, det kan diskuteras.

Religioner har utnyttjats i makt syfte långt före Jesus föddes det är jag klar över, men är inte stängd för att be en bön tex och även om jag inte är Jehovas vittnen så känner jag glädje i att tro på mitt värdhem här jag bor i självate himmeln. Jag vet också det är och kan vara dumt att blanda kristenhet med miljökamp, men jag tror stenhårt vi är på rätt väg, bara att miljöåtgärder går långsamt! Men jag tror faktisk att vi kan! Vi är många nu och som Naomi Klein skriver: Det var absolut inget problem att kvinnor var underkuvade före kvinnorna gick ut och protesterade, apartheid var heller inte "ett problem", förrän svarta enstaka svarta medborgare satte sig på de vitas bänkar. Så när ska vi skapa ett nytt Klimat Problem? Vara ett Pain in The Ass på etablissemanget?
 
Egentligen är allting bara en prövning. Men jag tror på Gaia, vår Planet. Jag tror vi människor helt enkelt behöver komma ihop och heala hela jävla eländet. Såg du den söta tjejen (Greta Thunberg) som klimat strejkar från skolans töntiga inlärning om kunskap men det är ju mer kunskap att värna om miljön och jag tror på klimat revolutionen bara börjat? Det har blivit hur stort som helst! Själv äger jag tex tarotkort. Om man tycker det är bullshit så funkar det inte men om man är i Placebo så lindrar det ångest. Jag känner att det som min väninna skrivit till mig om gud, inte är kränkande för min skull för vi har pratat mycket om detta. Vilken metod för miljökamp som används? Ja man får vara lite kreativ. Allt som funkar fungerar. Så även Placebo effekten. Den hyser jag stor respekt för. Tänk samtliga klyschor som går på buddha statyer som säger klyschor: Om dessa klyschor mot egot, eller för fred hade varit sanningar, och inte klyschor så hade planeten och human behaviour varit så himla mycket bättre  Grejen handlar om att vi är materialiserad energier. Alla tror att de är universums mittpunkt. 


 Allmänt, Beauty School Dropout, Gaia Vår Planet' | Gröna Fingrar, Gud är Vår Planet, Moder Jord, Pacha Mamma, Tro, Tro på Gud | |
#1 - - Sofia:

Tror med på gud och på jorden moder natur😍

Svar: Eller hur, skönheten finns här i våra liv. ❤️
Makeup Your Mind Eco Magazine

Upp