Om varför Fair Trade är så BRA

 
Dessa smycken är från butiken Just Africa och jag skriver om detta därför att många går och säger att Fair Trade är korruption. Tvärtom genom att handla långsiktigt med människor utanför de globala marknadspriser och genom handel med icke konflikt drabbade länder så hjälper man olika hantverkare att komma ut med sina prylar. Någon nämnde man borde ha en Fair Trade stämpel på bärplockningsarbetare och jag kunde inte hålla mera med om detta. 
 
 
Jag började läsa Dick Harrissons bok om slaveriet i dåtiden och när jag satt och skulle välja bok till bussen att läsa så kom jag på att han också skrivit i boken om nutidsslaveri, vilket förstås är vidrigt men jävligt bra och modigt gjort av författaren. Nu när mineraler kan märkas Fair Trade så behöver silversmeder inte jobba med mineraler dränkta i människoblod. Nästa steg borde att byta ut samtliga ekologiska elbilars batterier med mineraler utan slaveri eller mineraler från konfliktområden. Tekniken finns och det finns till och med ekologiska mobiler som jag såklart inte haft råd att köpa än vidriga iPhone som är ett vidrigt företag som utnyttjar människor. Fair Phone www.fairphone.com har kommit ut med en ny mobil som är super duper. Det minskar korruption att handla med zoner där ingen dödar någon.
 
I Sydafrika tex kan du inte bara åka ner och "styra upp" att företag ska sluta med slaveri: Du blir skjuten på momangen. Så gissa om det är en bra grej och egentligen ett underverk att det finns Fair Trade silver som svenska silversmeder kan jobba med och det finns även blodfritt guld. Lyxigt som fan och alla gapar och säger men det är ju jättedyrt, vad kostade din senaste LV väska? Köp dessa Fair Trade underbaringar här: www.justafrica.se
 
 
 
 
 
 
 
 
#metoo, Allmänt, Dagens Just sayin, Political | |
Upp