Om varför jag älskar smink

 
 
Hej vill egentligen inte va "sån" men måste berätta om varför jag älskar smink. Ni vet att jag är världens sämsta på att sälja smink för jag berättar gärna om syntetiska kemikalier som man bör undvika och jag har världens finaste hy och ingen kan hitta en rynka på min hud och ansikte. Så egentligen borde ju samtliga liksom vilja ha mina tips, jag har så mycket av dem och har länge jobbat med organiskt smink som det hette på den tiden, vilket nu gått över till "vegan makeup" som det nu heter i moderna tider.
 
För mig är smink rakt och rent utsagt ingenting annat än miljöpolitik som syftar till en fredsintention som ingen förstår. Det beror på att det finns så lite kunskaper om vilka kemikalierna är och vart de kommer ifrån som det med fossila bränslen som samtliga krämer har som inte är ekologiska eller har biodynamiskt odlade kemikalier. 
 
Om man går ifrån fossilt användande av kemikalier så skapar vi fred på planeten därför att vi är ju där i Arabvärlden av våra intressen att "hålla fred" genom att sälja krigsindustri till dem och få olja i återvunnen rosa packeterade fossilt skit i julklappar. Alltså om vi gått i från råoljeanvändandet i krämer, så har vi också valt fred och frid på planeten. Men nu är ju detta med klimat frågan inte en så stort "problem".
 
Det var inget kvinnoproblem att kvinnor var underkuvade och kallades för "hysteriska" förän kvinnorna själva skapade ett "problem" och gick ut och demonstrerade. Detta skriver Naomi Klein om i sin bok: "Det förändrar allt Kapitalet kontra Klimatet". Spinning Jenny och slaveriet vart inget problem förän enstaka människor i den svarta kommuniteten började sätta sig på de vitas bänkar, och vågade sitta i de vitas avdelning på bussarna. Detta var inget "problem". Man pratade inte om det. Ska vi göra ett "problem" av klimatfrågan, så gäller det att handla snabbt. Det går åt rätt håll bara att det tar tid. Vem vill vara med?
 
Det är därför som jag undrar för jag har följt den veganska kommuniteten och har lagt märke till att många inte förstår att fossilt skit inte är särskilt CF. CF betyder Cruelty Free. Men det är verkligen vidrigt att dränka havsfåglar och sjölejon och fiskar som får olja på sig. Men som det är med allt annat, det är svårt att påverka människor som tror sig veta hela sanningen och om man som jag vidgat begreppet Cruelty Free att gälla smutsningen av haven med återkommande råoljeolyckor som förstör för havslevande organismer som jag sympatiserar med. Så om veganer är så trångsynta låt dem vara det, därför de gör ändå en bra sak genom att utesluta exploateringen av kossor och regnskog som skövlats för att göra plats åt kossorna, så om veganer inte förstår begreppet CF det skiter jag 100% i. Råolja är inte Cruelty Free, so, yes, so be it. 
 
 

Allmänt, Ecoliscious, Eko Reko, Ekologiskt är Logiskt, Smink & Politik, Vegan Makeup | Bli rynkfri, Bli stressfri, Fossila bränslen är inte CF, Råolja och fossilt skit, Våga gå emot Krigsindustrin | |
#1 - - Susanne Andersson:

Du inspirerar mig Eva ✨

Svar: Tack så hemskt mycket <3
Makeup Your Mind Eco Magazine

Upp