Rättvisa borde gälla samtliga men icke att det fungerar så

 
Jag ville berätta att efter att ha läst den här artikeln så har jag tänkt lite med mig själv och de val jag gör tex med att köpa smycken och sådant. Jag har inga pengar att köpa en smartphone från Fair Phone, men jag har en blogg och jag kan skriva om detta. Jag har inte råd som miljövän köpa smycken på Glitter och dylikt. Och jag har själv velat starta en firma med smycken men då får de fan ta mig vara rättvisa, tex från www.justafrica.se Därför att deras silvermineraler kommer från konfliktbefriade områden i Afrika. 
 
Jag såg också på Fair Trades hemsida i Sverige att de numera också har silver och guld som smeder kan använda för att tillverka smycken och man är då med i kampen för att göra världen fri från korruption, genom långsiktga handelsförhållanden med människor som inte slavar för mineraler.
 
Och mineralerna i Tessla och elbilar osv det är en lång historia för de är från kobolt som hämtas från konflikområden i Kongo. Det är en helt annan sak med Fair Phone tex som jag gillar som har mineraler som är från konfliktfria länder och ni får gärna läsa mera information om deras gruvhållning. Det som jag tycker är intressant i det här fallet är den boken som jag köpte av historikern Dick Harrisson som handlar om slaveri och jag undrade medans jag kollade på baksidan om Harrisson skulle skriva om samtida slaveriet som sker här och nu med blodsdiamanter och dylikt, tex med råoljeindustrin som kväser folk med folkmord och våldtäkter för att borra. Ok. Det är en annan historia, men jag är glad att Harrisson valde att skriva om nutidsslaveri också för nutiden kanske också är en slags historia, i nuet. Jag tycker Dick  Harrisson har verkligen civilkurage. Det handlar om att om du tex åker till Sydafrika och vill hitta smcken eller mineraler som är fria från slaveri så kommer du inte komma en meter förän de skjuter skallen av dig och detta beror så klart på intressen, så gissa om jag är glad i Fair Trades rättvisa silver och guld för svenska smeder?
 
Allmänt, Dagens Just sayin, Fair Heart of Scadinavia, Political | fair phone, fairtrade guld och silver, faritrade, mineraler, rättvishandel | |
Upp