Free your mind and the rest will follow

 

De svaga nyansernas okrönta drottning på G igen: Jag har alltid haft problem med att jag ifrågasätter svenskar som är hjärntvättade och kuvade av jantelagen. Vilket gjort att dom tror jag hatar Sverige och att jag är elak mot dem vilket är helt tvärtom: Jag önskade att folk vore lite friare i sinnet! Fria, lite gladare och befriade från måsten, måsten som tex handlar om "vad man måste tycka och anse". Att anse något är inte en kollektivt tanke. Att tycka och anse är något man gör själv med den egna nöten. 

 

Befria dig från jantelagen och börja ta mera eget ansvar för fan! Att lägga skulden på invandrare, romer, judar eller mig, har ingenting med problemlösning att göra. Jag har hela den tiden som jag bott i Lund har jag kritiserat att människor inte tänker till själva? Varför måste vi vara flockdjur i tankarna? 

 

Jag kan förstå att man har vissa konventionella regler att följa, man hotar inte folk tex, det har jag gjort i okunskapen om att jag var en streetfighter som barn i Nicaragua. Där måste man kunna karate. Våld ter sig olika i olika länder och kulturer och har förstått fysiskt våld löser inget, men i Sverige är vi duktiga på att ha och göra med psykiskt våld, som den svenska avundsjukan, jantelagen osv. Ni vet precis vad jag menar. Människor som anklagar mig för att vara Sverige kritisk har bara inte förstått själva budskapet: Att jag önskar fler kunde inse att man är inte elak om man är snäll mot sig själv och är fri i sinnet. Som barn är, fria och orädda! Vad är det för problem med lite positiv feedback och positiv kritik? Vad har du blivit hjärntvättad med just idag, vilka tankar får du ha och inte ha idag, vad är det som gäller just idag? Har du tänk på detta innan? 

 

Vad som gör mig oerhört rädd är om vi skulle hjärntvättas till krig. Ja. Nu finns det Ai och det är sjukt läskigt att man mördat människor i arabvärlden med drönare och bombspel från distans. Varför går vi och tror att svensk krigsindustri skulle vara "bättre", eller "renare", eller "oskyldigt", än andra länders vapen och atombomber? Gevär är till för att skjutamänniskor och soldaters uppgifter är att kunna klara av att mörda människor. Krigsindustrin, varför finns det hjärndöda nötter som försvarar den? Som invandrarsvensk SKÄMS  jag för våran krigsindustri. Jag SKÄMS!! Jag har varit i riktiga krig i Nicaragua, har ni glömt vad Olof Palme sagt? Glöm fan aldrig historien för om vi stödjer NATO, vem stödjer man då? CONTRAS såklart. Snyggt? Absolut inte, det är verkligen inte alls "coolt" eller "OK". Bara så ni vet det.  Detta handlar om en fredsintention. Men det är ingen som fattar det. Är man fredsälskande så kan man fan inte försvara krig. Just sayin’

 

 
 
Allmänt | |
Upp