Hjärta före hjärna, alltid!

 

Idag om grundläggande biologi: Sitter känslor verkligen i amygdala? Jag läser en bok om hjärnhälsa med höga hattars hjärnläkare. Jag håller inte med. Men jag är ju schizofren. Jag vet att känslorna sitter i hjärtat och att hallucinationer kan göra dig mottaglig för energier och healing. Och jag vet att hallucinationer är som drömmar: Du kan ha en jävligt vacker dröm en kväll och nästa vecka om du mår dåligt får du mardrömmar, så är det precis med halusinationer.

Känslorna sitter i hjärtat därför att hjärtat är genuint med dina känslor, den talar sanning. Och min pappa förklarade anatomin lite tydligare: Känslor sitter i hjärtat som man säger därför att hjärtat i sig är en "liten hjärna" förutom själva muskeln. Där i hjärtat är det liksom en liten hjärna med neuroner. Men varför säger man hjärta före hjärna? Så varför är denna muskeln/hjärnan så viktig?

Till exempel om du inte följer dina drömmar, om du inte gör det du helst vill göra i livet och lyssnar på energitjuvar, så blir man bitter och deprimerad. Ibland finns det folk som vill fälla krokben för andra, de säger tex om dina drömmar, att du måste ha en plan B, att dina drömmar är ouppnåeliga eller liknande jantelags dynga. Det känns som att hjärnan i hjärtat har mera betydelse, även om läkare säger känslorna sitter i amygdala.

Det gäller iför sig att koppla amygdala till det lugn och ro området (den parasympatiska delen av det autonoma nervsystemet som är den delen vi inte kan rå för, andningen eller hjärtats muskel) i hjärnan så att man mår bra. Så på så vis har ju läkare rätt. Eller vänta. Nä. Läkare har fel. De vet oftast inte att man kan använda holistiska metoder för healing av en människohjärna, som människosjäl och människokropp. Vad vet dom liksom?

 

Allmänt | |
Upp