Vad jag brinner för!

 

Jag ville berätta om min fredsintention med vegansk makeup. Visst är allting politiskt numera. Ungdomar med ångest. Äldrevård som rikskapitalister tjänar pengar på. Folk som utförsäkras och begår självmord. Existensiell ångest som alla verkar ha, mer eller mindre. Jag har dock aldrig haft klimatångest. Det händer mig endast när det är krig i Arabvärlden. Jag mår verkligen dåligt av det att jag tappar min aptit. Men det som jag sysslar med, går tvärt emot krigen. Om man kriga för råolja och gasfyndigheter, så finns de alternativ som många sociala entreprenörer använder sig av med deras inovationer.

Alternativ till råolja som grund för infrastrukturen. Det är inte bra helt enkelt. Råolja ska vara kvar i marken, och ska inte smetas på huden, när jag pluggade till Kosmetolog så smetade man råoljefyllda krämer i ansiktet, benen, fötterna och usch, överallt! Det kändes hemskt så jag tog avstånd från mineralolja, mineral olja som är det kosmetiska namnet inom smink och hudvård, namnet på fossila bränslen.

Åker du till Apoteket, och Kicks kan du räkna med att få med dig billigt vatten med fossila bränslen (aqua och petrolatum), som säljs i dyra burkar. Dock har en del av de olika apoteken blivit bättre, då de har ekologiska tvålar som kommer från märket Urterkram. Samtidigt så kämpar jag med att komma ut med mitt budskap: De flesta krämer innehåller någon form av fossila bränslen, om den inte är vegansk, så kan man räkna med det. Så se upp med vad du slänger ut från toaletten med kemikaliebomben och hur du kan ersätta dina skönhetsprodukter. www.mineralolja.info Nu kan man dessutom köpa mitt smink här: www.ecochic.se VIP-koden SWE000022 gäller i shoppen.

 

Upp