Tankar om skönhet

 
 
Vet inte om mina val i livet är det jag verkligen vill. Jag vill inte jobba med sminket. Annars hade jag ju jobbat för att det skulle blivit viralt. Jag postar och postar om det, men det är ingen som bryr sig om varken djur eller hälsa. Lösögonfransar är det som gäller, då får man hur många kunder som helst, som vill förstöra sina egna naturliga fransar som oftast räcker till. Varför ska man se ut som en mus, helt plötsligt, en mus med stora ögon. Det är ingen som ser ut sådär bakom sina fasader av lösögonfransar och datorfilter. Det är ingen som ser ut sådär bakom era lösögonfransar och ton av lager med smink.
 
Jag läste en bloggerskas blogg om att hon "känner sig naken" utan kajalpenna. Det kan jag förstå. Men när skönheten blir överdriven och övergår i att tex folk gör onödiga operationer och skönhetsidealen är vridna, då är jag inte med på de noterna. Det finns nämligen väldigt stor skillnad mellan kirurger och slaktare, tex inom plastik. Missförstå mig rätt, jag vill ändra min näsa för jag har en bula på näsan, ja är inte emot plastik kirurgi. Men jag vet det kan bli fel, om man gör det om och om igen, som Michael Jackson, då har man något fel i huvudet. Gillar inte överdrivenheten. Men som du säger att du känner dig naken utan lösögonfransar för att du har cancer, är precis som de olika föredragen jag var på om plastikkirurgi:
 
Det var nämligen så att jag fick gå om kursen inom hudvård, när jag studerade, då fick vi ett föredrag om plastik, och jag gick ju om så jag fick gå på samma föredrag, men två gånger, och första gången va det precis som det ska vara, att man har vissa behov. En tjej hade nästan inga tuttor, så hon fick A eller B. En annan kvinna på bilden, hon hade så stora tuttor så hon fick ont i ryggen, då minskade man dem från C eller D till B. Vilket är förstås mycket klokt. Men det jag skulle berätta om skillnader mellan kirurger och slaktare var, att när jag gick kursen om igen, så var det en annan kirurg som höll i samma föredrag: Då tyckte hon verkligen överdrivet att man skulle ha så stora tuttor som möjligt, och läpparna skulle vara onödigt överdrivet fyllda osv, det var hemskt att lyssna jag höll på kräkas på hur mycket krav det finns.
 
 
Allmänt, Beauty School Dropout | Börja om från Början | |
Upp