Vackra Ljus från Just Africa

 
 
Jag har hittat dessa vackra ljushållare från Just Africa. Jag ville berätta lite om Fair Trade. Jag har bloggat om Fair Trade sedan 2005 ungefär och vegansmink, fast då hette det organisk kosmetika. Vad är det för skillnad mellan välgörenhet och Fair Trade? Det är en ganska intressant fråga, för så vitt jag vet har inga TV-galor någonsin förändrat livet för många människor. Jag kan bevisa detta: 
 
Jag träffade en äldre karl på ett uteställe och han berättade att hans etiska företag, körde rakt in i Gaza med filtar, mat och annat som palestinska flyktingar kan behöva. Det var ju jättebra. Röda Korset befann sig också där med 10 st slipps snubbar. Då undrar man, vad håller de på med? Nå ja. Hela historien slutade med att min nyfunna vän fick fakturera Röda Korset till stut. Visst är det ett bra exempel på socialt entreprenörskap?
 
Dessa ljus är gjorda på samma vis, det heter Fair Trade, eller Rättvishandel på svenska. Detta har funnit länge som små butiker här och var som dyker upp men nu kommer det bli mera och mera accepterat att handla med veganska produkter, man kommer byr sig mera om vad man handlar, så man inte handlar för stunden men att man verkligen handlar från hjärtat och att vi i samhället med våra plånböcker kan "välja" eller göra "val" som påverkar utbud och efterfråga, för barnens bästa.  
 
#metoo, Allmänt, Just Africa | |
Upp