Om att vara pionjär!

Bildkommentar: Bono är ägare av företage Red.Org som jobbar mot HIV spridning i Afrika. Han anser att företagen måste vara transparenta, och det är mycket statistik som visat att hans projekt med Red.Org fungerat. Samtliga företag måste gå över till ekologiskt eller veganskt. Det finns ingenting annat alternativ. Ska vi skövla och suga ut planeten är det inte riktigt hållbart det förstår vartenda kapitalist att även om vi inte kan sluta handla med varandra så måste vi göra det på ett bättre sätt.
 
Jag upplever och är medveten om att jag är lite av en pionjär. Pionjärer har det inte alltid så lätt. Jag kom på idéen med "Social Washing" som handlar om "pengar tvätt" fast inom sociala frågor. Social Washing är en term jag kommit på, efter att ha studerat design för hållbar utveckling på Malmö Högskola, så pratades det mycket om Green Wash som är alltså fusk inom ekologiskt. Skulle man inte kunna komma på något som "Vegan Wash"?

Det finns ju så många som bara vill tjäna pengar. Missförstå mig rätt. Jag vill också tjäna pengar på hälsa, men det måste man göra med hjärta, men jag behöver också mitt levebröd, hus hem tak och sånt. Men upplever det är bra om företag är transparenta, som är viktigt för om tex H&M´s leverantörer utsätter människor för etniska rensningar, så måste H &M kunna säga att det inte är så, men nu är det ju så. Vilket är både Green och Social Washing. Företagen måste visa samtliga deras sysselsättningar, vara transparenta och ärliga.

Bara några tankar så här på dagen. Det är dock konstigt att veganer missförståt mig. Jag anser att om man kan välja via de tre kemikalier, som kan vara antingen animaliska, syntetiska eller växtbaserade, så är växtbaserat det alternativ som faller sig naturligt. Animaliskt är kasst, vi vill inte döda djur, det är bara det att vi människor är födda så, att vi är ju kött ätare. Men syntetiskt är också kasst, därför att "syntetiskt" ju är från råolja, med havslevande fåglar som far illa av illegala dumpningar, och råoljeolyckor som avlöser varandra. Varför veganer anser att syntetiskt är ett alternativ förstår inte jag. Kolla min informationsblogg om mineralojor, mineralolja som är det kosmetologiska namnet på råolja i krämer och smink: 
www.mineralolja.info

 
Allmänt | |
Upp