Skulle inte önska mobbing ens till min värsta fiende

 
Med tanke på hur mobbad jag har blivit på smink skolor skulle jag vilja slå ett slag för systerskap istället för tävlan och avundsjuka! Varför inte bara ge en komplimang istället för avundsjuka, ett leende är så mycket bättre! Det finns ingen gräns på hur idiotiska människor kan vara när grupptrycket bestämmer att mobba och någon enstaka oskyldig person blir svart får! Värre är det i USA där mobbing gör att unga människor börjar hata och skjuter andra, det är ju vidrigt, hur lågt är inte det att skjuta folk men lika sjuka äro de som mobbade skjutgalningarna, detta är ett stort problem, det är fan allvarligt! 
 
Det finns ett institut i USA som heter "NVC" eller då "Non Violent Communication". De forskar i hur våldsamma människor kan bli när det gäller psykiskt våld. Fysiskt våld vet vi mycket om på tv och i blodiga filmer, inga konstigheter (konstigt att fysiskt våld är så accepterat men även jag älskar Tarantinorullar från 90-talet liksom). Men det är så få människor som förstår att psykiskt våld, tex i form av mobbing  kan ha förödande konsekvenser! NVC organisationen menar att psykiskt våld kan vara tex avundsjuka, svartsjuka, missunnsamhet, mobbing och andra dylika subtila mönster. Man går in på djupet och försöker förstå varför en del människor uttrycker sig si och så, vilka är"behovet" av något man säger? Alltså med tanke på att vi ofta inte säger det vi tänker, så att säga att vi säger olika saker än det vi har för intention, så gäller det att kartlägga vad orsaken/känslor och uttryck har för bakgrund. 
 
Osv, men vi kvinnor är experter på den här typen av "våld" som är psykiskt men inte sämre än männens mera fysiska våld, överlag och helt överdrivet generaliserat så att säga, så ni missförstår mig  rätt: Inte samtliga män är våldsverkare. Inte samtliga kvinnor är våldsverkare heller men konsten att manipulera är en sak som jag som kvinna förstått: Du är inte värd ett skit i samhället om du inte manipulerar dig fram i livet (så är det för mig som kvinna, som jag upplever det), vilket för min del om jag får säga, är en ganska absurd och vulgär handling av dessa kvinnor som gör så. Speciellt vulgärt och meningslöst blir det när rika kvinnor hävdar sig med hjälp av genus. Det är såklart en annan diskution för #metoo har rätt i många avseenden att många procent kvinnor i samhället blivit antastade eller utsatta. Jag vill inte förlora greppet om att kvinnor inte ska bli utsatta för sexuella trakasserier och hemska metoohistorier, men det ena utesluter inte det andra som det med rika kvinnors position i samhället, får existera pga att det finns kvinnor som nyttjar genuskampen i egna syften.
 
Jag tycker samtliga moralistiska genus käringar ska åka till Saudiarabien vid något tillfälle och börja "styra upp", då kan vi börja snacka kvinnokamp fast på riktigt! Men ska vi gå in lite på en kort NVC övning, så uttrycker jag mig på detta sätt som kan verka subtilt kvinnoförnedrande, men mitt behov bakom mina ord är att jag vet jag blivit mobbad, mest av kvinnor som jämför sig med mig, kvinnor som bara inte tål att jag kanske har det jag har, men universum är stort, så vad har jag som inte hon har, hon som jämförde sig med mig, egentligen, vad är grejen liksom?
 
Allmänt | |
Upp