The mission is PEACE!

 

Att ifrågasätta, reflektera är mycket viktiga uppdrag för en människa, speciellt om man är liten. Liten eller stor har man nog väldigt stor förståelse för det mesta, tror jag. Tänk Greta Thunberg som är så "liten" men så stor. Jag vill inte skryta, men ville ta ett exempel från mitt egna liv: När jag var 3 år så gick jag i min mammas trädgård och funderade, jag gick från ytteporten mot min mammas aloevera buske och tänkte: Wtf(?) Jag är ju människa. Jag såg våldet, jag såg de andra människor skada naturen, jag såg mycket som inte va bra eller ens "OK".

I de begrepp som jag förstod, så vart "snäll" något jag som barn kunde anama. Och har vari väldigt snäll eller schysst hela mitt liv. Även mot de som gör mig illa. De blir oftast mer ställda, än att skapa mera krig. Det är liksom inte lönt att ens diskutera det.

En sak jag kommit på dock är att om man inte vill bli korrumperad av samhället, så gäller det att vara jävligt smart som snäll människa. Du måste ha människokännedom, vilka vill suga ut dig och vilka är snälla tillbaka?

Jag säger inte att det är fel att vara i nuet och inte tänka, och övertänka, oftast leder övertänkandet till handlingar som är negativa. Men det är skillnad på reflektion och kritik, och tänkandet som bara är i vägen. Ofta är många som mår dåligt i en sinnesstämning där man mår dåligt av ens tankebanor.

Vet inte vad jag ville säga, men känner att många tror barn inte är kapabla till vad de faktiskt är kapabla till. Som barn förstod jag mycket väl att FSLN partiet i Nicaragua vart korrumperat, detta visste jag redan 1983 då jag var 5 år: Min mosters son KOCKY fyllde år och vi hade tårtor som heter duga, med jordgubbar och allt. Jag skämdes som fan för jag vet jordgubbar finns inte i Nicaragua, men KOCKYS morsa var högt uppsatt i partiet. Så de som satt där uppe och bestämde, de hade det gott och till och med kunde handla mat hos advokat-ICA, kan vi kalla det, som bara tog emot dollars. Den lyxen och den tårtan påminde mig om att där var barn som sprang utanför vår port och sålde vad de än kunde åstadkomma för att överleva med sina familjer varje dag.

I förra veckan var jag på Café Ole, i Lund, och där var revolutionärer som pratade och sjöng. De berättade om att partiet, som då tidigare varit vänsterpartiet som ledde revolutionen, numera brukar skjuta människor och tortera dem i Nicarauga. Mitt Nicaragua. 1980 sade min pappa något som kom att hända senare, han sade: Kommunismen kommer falla. Vad hände 1989? Muren föll, och Sovjet blev Ryssland igen.

Vad var det som hände mig när jag kollade på KOKCYS gigatiska tårta? Det som hände inom mig var bara att jag vet jag inte fick ha dessa tankar, det var förbjudet. Och jag vet mina storartade tankar som 3 åring, vart något som vart viktigt att minnas hela mitt liv. Som vuxen inser jag att jag ibland är som en treåring, men det ger mig styrka, att ta tillbaka det som är genuint bra. Inte för att man säger det, men för att man gör det.

Sedan många år har jag bloggat om divestering av hudkrämer, och deras råoljefyllda skitkrämer som alla köper, då jag är utbildad hudterapeut/kosmetolog. Men detta är bara ytan, för jag är inte i branschen för att sälja, visst är det gött om någon handlar, de är inte det men min dolda agenda är att prata om divestering, alltså att folk ska sluta med råoljefyllda krämpreparat. Detta har jag blivit mobbad för. För att jag har bestämt mig att vara snäll mot naturen. Jag har blivit utskrattad på kosmetologskolor, jag har blivit utskrattad av kunder osv. Men jag ville fortfarande säga att det viktigaste är att ha med sig barnet inom en själv. Det finns 14 åringar som beter sig som 90 år och det finns de som är 90 år som känner sig friska som 14 åringar. Greta Tunberg är bara ett barn, men förringa inte Greta Thunbergs betydelse, för hon betyder mycket för oss som vill sluta suga ut planeten! The mission is PEACE. Just sayin´

 

Allmänt | |
Upp