Om egot

Jag tror inte jag är en enda som tänkt på detta om mig. Det är verkligen påtagligt att jag kämpar med mitt stora ego. Många säger, ta bort ditt ego. I en munk bok jag läste, stod det att om man har ett ego så får man ju leva med det. Jag har ett stort ego och det är jag medveten om att jag kan bli lite "bitchig" ibland.

Men jag tror inte jag menar något illa med det. Eller som det som hände mig med att jag var med i en film, på högstadiet. Jag skämdes som fan för min roll som mobbare, i filmen. Men efter det så har människor stigmatiserat mig till mobbare, i samhället, det är inte snällt. Anklaga ingen för något du inte vet något om. Jag kämpar med denna stigman, för jag är inte någon mobbare. Jag har hört röster om mig, att jag är som en vargledare, jag vill samtliga ska ha det bra i min flock. Den modellen stämmer mera inpå mina värderingar, tycker jag.

Modellandet ja. Det kommer bilder inom några dagar, fotografen måste bara retuschera så processen tar tid. Vi pratade idag om ens självkänsla, i kjosken på Fontän Huset. Det var andra som modellat. Visst är det fint om man blir 90 år och kolla på gamla goda bitar, där man faktiskt ser bra ut, men i verkligheten så känner jag mig mera som ett troll om jag ska vara ärlig. Det är min låga självkänsla av "snygghet". Vi diskuterade också om en fotograf i början av 2000-tal, att han fotograferade "normala" modeller. Det var bra att ta upp det, för vi kvinnor ska vara smala, helst ha massor med sysselsättningar, vara älskande, och vara perfekta, se snygg ut i en bikini osv. Inför sommaren ökar kraven. Själv har jag som krav av min mor att gå ner i vikt för hon (som jag tror) vill gärna sälja ut mig i marknaden av jakt på män. Men om jag ska vara ärlig, så är inte män min största prio just nu. JAG känner mig stark och klarar vara själv. Dyker kärleken upp får den väl göra det, men just nu bryr jag mig inte så värst. Det är lite humoristiskt att jag svipar på Tinder, och tänker: Nä. Nästa. Psykopatögon, ew. Belgianblue muskler ew. Osv. Det är liksom inte lönt att hålla på med en sån app. Men det med krav är nog inte bara förunnat kvinnor, män har det också. Tråkigt att man inte kan bara vara sig själv.

 

Allmänt | |
Upp