Du behöver inte va Einstein för att lägga din sallad i komposten!

Kolla Tidö regeringens tafatta men kostsamma klimatkompenserings bullshit: Länk här. Hur blir det då med biogas? De behövs endast en bunt anaeroba bakterier och bio avfall. Bio avfall från toaletter kan ju ändå inte läggas som rötslam på åkrarna: Graden av förgiftning är ju så hög, t.ex. med innehåll av mediciner, p piller, hormonstörande ämnen och kosmetika, för att inte talas om PFAS och diverse gifter som kan samverka negativt?

Såhär skriver de på www.gaskoll.se: Biogas på uteserveringar i Helsingborg används till matlagning och värme. Mysgasen skapar en skön känsla med infravärmare, grillar, brasor och facklor. Gästerna har det varmt och gott och sitter gärna kvar länge, vilket ökar omsättningen och ger glada krögare.

Så här skrivs det i www.biogas.se:
”Sedan slutet på 1900-talet har utsläppen av växthusgaser minskat kraftigt från bostäder och andra lokaler. År 1990 var utsläppen från sektorn ca 9,3 miljoner ton och 2017 var det endast 0,97 ton. Det är en minskning på ca 90%. Den väldiga minskningen beror på att uppvärmning med olja framförallt ersatts av fjärrvärme och värmepumpar.” Om man nu läst lite statistik, så faller aritmetiken och semantiken i sig självt, även för lekmannen, att biogas är ju framtiden?

Såhär förklarar Chat GPT: Biogen avskiljning och lagring av koldioxid, ofta kallat Bio-CCS (Bioenergy with Carbon Capture and Storage), är en teknologi som kombinerar bioenergi med koldioxidavskiljning och lagring. Bio-CCS har potentialen att bidra till negativa koldioxidutsläpp, vilket innebär att den inte bara reducerar utsläppen utan faktiskt kan minska mängden koldioxid i atmosfären? Jag säger såhär: Varför inte bara Återställa Våtmarker? Behöver de vara så jävla komplicerat? Läs mer om detta onödiga kostsamma projekt: Läs här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Tillbaka till toppen